Evangelic Pentacostel Church (EPC)

Het overkoepelende orgaan  Evangelic Pentacostel Union (EPC) heeft in alle provincies in Bulgarije aangesloten kerken.

Wij praten over de EPC in de regio Pazardzhik:

.
Leider tot 2011 was Timotei Brandiev. Br. Timotei heeft in de regio Pazardzhik ruim dertig kerken gesticht en met zijn kerkbestuur, van metselaars, zeker 10 kerkgebouwen waaronder 2 hele grote neergezet. Het betreft hier zowel Bulgaarse kerken maar in merendeel zigeunerkerken waarvan weer de meeste huisgemeenten zijn.

De financiering van deze kerkgebouwen kwam van sponsoren in Amerika (zuster Vula), Griekenland (pastor Kostas) en Nederland (brat Jan – voorganger J.W. van Petegem van 1990 tot 2006 en na 2006 Douwe en Elly Broersma).

De financiering (sponsoring) was niet alleen gericht op de kerkbouw, maar voorzag de bouwers van inkomen en daarnaast was het voor alles wat met kerkzijn te maken heeft, o.a. pastoraat, ziekenzorg, kleding, voedsel voor uitgezochte armsten binnen de gemeente, reiskosten en maandelijkse voorgangers ondersteuning.

Onder de EPC regio Pazardzhik vallen dus ruim 30 kerken.

In Pazardzhik spreken we over EPC 1, 2, 3 en 4. Verder over de kerk in het dorp.  EPC 1 is de hoofdkerk in Pazardzhik en in Septembri  is een 2de grote kerk gebouwd die moet gaan dienen als regionaal centrum.

Tot 2008 ondersteunde het hulpfonds Bulgarije de EPC in de regio Pazardzhik.  In 2011 is het verband van de ruim 30 kerken uiteengevallen en zoeken een aantal kerken elkaar onderling weer op voor steun en samenwerking.

Wij houden contact met een aantal voorgangers, die we na 2011 ook weer kunnen ondersteunen.

Evangelic Pentacostel Church (EPC) bevindt zich in:

Verder zijn er nog contacten in:

  • Malo Konare (pastor Daniel – die nu overgegaan is naar de Jutvari organisatie; dit dorp heeft 2 romawijken)
  • Dragor (brat Spas)
  • Velitsjkovo (brat Velitsjko)
  • Vinogradets (brat Marin, een erg arme romawijk in dit dorp)
  • Ognjanovo (brat Stoicho en Sestra Willi, hun muziek kunt u op deze website horen)