Podem

Podem

.
In Podem staat het resocialisatiehuis van het ministerie van Justitie. Hier worden meisjes opgevangen die thuis mishandeld en/of misbruikt zijn of aan de kant van de weg wegens prostitutie opgepakt zijn.

Het niveau van de meisjes is doorgaans laag, uitzonderingen daargelaten. De orthodoxe kerk is hier ook actief maar beperkt zich tot stageplaatsen voor medewerkers in opleiding die proberen toegang tot de meisjes te krijgen.
In veel gevallen is het voor ons een vraag waarom het meisje hier zit en er geen resocialisatietehuis is voor de ouders. Als een meisje van 12 of 13 jaar thuis misbruikt wordt komt zij hier om opgevoed te worden.

Podem_01

Wij zijn hier enige jaren actief geweest (2007-2010), hebben meerdere keren kleding gebracht, onderwijs artikelen en inventaris voor de keuken.

Helaas blijft het beperkt tot goederen brengen. Ingang tot de oude communistische manier van de organisatie kregen we niet. Ook de mogelijkheid tot evangelisatie, wat tot een andere levensinhoud en levensstijl kan leiden kregen we niet.

In 2010 zijn we hier (tijdelijk) gestopt. Mocht in de toekomst de organisatie veranderen dan is er de mogelijkheid hier weer een samenwerking op te starten.