Douwe & Elly Broersma

Graag stellen wij ons voor:

Douwe en EllyDouwe Broersma (1957) en Elly Broersma-Zuidersma (1963) met onze vier kinderen Janine, Ferdi, Sisca en Jorick. En sinds juni 2011 Bart, als schoonzoon erbij.

Onze eerste kennismaking met Bulgarije kwam via ds. D  Lof door wiens toedoen de locale (Buitenpost) Bulgarije commissie in het leven was geroepen.  Vele hulptransporten naar noordwest Bulgarije mochten we daar al verzorgen, eerst zelf brengen, later laten afhalen.  Tijdens een van de reizen in 2003 bezochten we ook het gebied waar Fam. Van Petegem actief was.

In vele kerken en huisgemeenten in de regio Pazardzhik waren zij actief. Vanwege de leeftijd begon het reizen naar Bulgarije hen parten te spelen. En zo kwamen de heer en mevrouw van Petegem op ons pad en gaven zij ons sinds 2005 het vertrouwen om het hulp-en evangelisatie werk in samenwerking met een locale kerk onder de bulgaren en zigeuners voort te zetten.

Het werken met en onder zigeuners vraagt ontzettend veel creativiteit en flexibiliteit. Wij zijn dankbaar dat God daarin ook trouw is gebleven.

Inmiddels is er een andere hulpvraag bijgekomen ; ondersteuning en toerusting in gemeenteopbouw.

Middels de stichting proberen we een breder draagvlak te krijgen; want hulp is echt nog altijd heel hard nodig onder de arme Bulgaarse  zigeuners!! Daarnaast was er altijd al een groep arme bulgaren en deze groep is de laatste twee jaar (2009-2011) ook gigantisch gegroeid.

Wij zijn dankbaar dat we dit werk met liefde en toewijding mogen doen in de naam van onze Heer en Heiland. En daarbij hebben we ook menskracht nodig in de vorm van giften van onze achterban.